„Es esmu – vai Tu mani dzirdi?
08.05.2015

„Es esmu – vai Tu mani dzirdi?”

Starptautiska konference par darbu ar pusaudžiem un jauniešiem

2015.gada 15.maijā

Rīgas domes zālē, Rātslaukumā 1

Laipni aicinām piedalīties!

Jaunietis - persona vecumā no 13 līdz 25 gadiem /Jaunatnes likums/.

Tā ir aptuveni piektā daļa no mums. Tā ir daudzveidīga un dinamiska iedzīvotāju grupa, īpaši pakļauta dažādiem riskiem un pārsvarā ekonomiski atkarīga no vecākiem, citiem pieaugušajiem vai valsts. Masu mēdijos arvien biežāk parādās ziņas par jauniešiem, kuri nevēlas mācīties, kuru uzvedība neiekļaujas sabiedrības pieņemtajās normās. Nozares speciālisti saduras ar jauniem izaicinājumiem un riskiem. Daudz jautājumu, krietni mazāk atbilžu.

Konferences mērķis ir pievērst sociālā, tiesību, izglītības jomā strādājošo speciālistu uzmanību jauniešu problēmām, sadzirdēt viņu vēlmes un vajadzības, rast risinājumus kā palīdzēt izaugt.

Dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar jaunām, interesantām idejām un metodēm,  diskutēt un meklēt risinājumus darbā ar  jauniešiem.

Konferencē piedalīsies gan nozares profesionāļi-praktiķi gan augstskolu mācībspēki, kuri sniegs ieskatu jau esošajā palīdzības sistēmā un prezentēs jaunas, interaktīvas metodes darbā ar jauniešiem. Uzklausīsim arī citu valstu (Polija, Baltkrievija) pieredzi.

Pasākums tiek organizēta kampaņas Palīdzi bērnam uzaugt ģimenē ietvaros. To organizē Nodibinājums Sociālo pakalpojumu aģentūra” un Latvijas profesionālo audžuģimeņu apvienība „Terēze.

Atbalsta Rīgas Dome.

Dalību konferencei pieteikt elektroniski: spapasakumi@gmail.com, lūgums norādīt Vārdu , Uzvārdu un organizāciju, kuru pārstāvat. Pieteikties līdz 10.05.2015.

Sociālo pakalpojumu aģentūra

konferences koordinatore Gundega Škutāne