Bāriņtiesām 15 gadi
03.08.2011

Tiešām – ir pagājuši nu jau 15 gadi, kopš neatkarību atguvušajā Latvijā tika atjaunotas bāriņtiesas un pagasttiesas. Pašlaik pagasttiesu vairs nav, arī bāriņtiesu skaits ir sarucis, taču problēmas, ar ko ikdienā nākas strādāt bāriņtiesu darbiniekiem, nav kļuvušas ne par matu vieglākas.

Sveicot un godinot apzinīgos un nesavtīgos bāriņtiesu darbiniekus, kuri dara savu darbu no sirds, esam izveidojuši šo sadaļu mūsu mājas lapā, kurā apkoposim to informāciju, kas ļaus paskatīties uz bāriņtiesu darbu no, tā sakot, neoficiālās puses. Kas ļaus saprast, ka bāriņtiesās strādā tādi pašu cilvēki kā mēs visi – ar savām domām, idejām, problēmām un mazajām dzīves dīvainībām. Cilvēki, kas arī vēlas saņemt atlīdzību par savu darbu sapratnes un pateicības veidā. Jo viņu darbs ir ļoti svarīgs – no tā kvalitātes vistiešākajā veidā ir atkarīgi daudzu cilvēku turpmākie dzīves ceļi.

Un neaizmirsīsim, ka 15 – tas ir tāds īstens tīņu vecums, kad enerģijas, spara un ideju ir pāri galvai, zināma pieredze arī jau uzkrāta, bet gadu nasta vēl plecus nespiež.

Sveicam Latvijas bāriņtiesas jubilejā!