Informatīvs pasākums Ventspils un Talsu novada audžuģimenēm
06.03.2014

Talsu novada krīžu centrs un Talsu novada pašvaldības bāriņtiesa aicina Jūs 2014. gada 15.martā, Talsu novada muzejā (K.Mīlenbaha ielā 19, Talsos) plkst. 11.00 uz informatīvu atpūtas pasākumu audžuģimenēm.

Organizatori rūpēsies, lai bērniem, kuri zaudējuši vecākus, tie ir svētki, savukārt audžuvecākiem vai topošajiem audžuvecākiem – iespēja uzzināt par jaunu projektu, kurā paredzēti dažādi atbalsta un informatīvi pasākumi audžuģimenēm, aizbildņu un adoptētāju ģimenēm, kā arī kopīgi atpūsties, pārrunāt savas problēmas un dalīties pieredzē.

Pasākuma laikā:

• pastāstīsim par iespējām projektā „Atbalsts audžuģimenēm un aizbildņiem Ventspils un Talsu pilsētās un novados”. Projekts tiek realizēts partnerībā ar Ventspils novada krīzes centru „Paspārne”;
  •  Kurzemes reģiona audžuģimeņu konsultantes referentes Ivetas Veitas informācija par izmaiņām normatīvajos aktos, VBTAI atbalstu audžuģimenēm;
  • bāriņtiesas priekšsēdētājas Vinetas Irbes informācija un Latvijas bāriņtiesu darbinieku asociācijas filma „Daži stāsti no tūkstošiem”;
  • laikā, kamēr audžuvecāki kopā ar pasākuma organizatoriem, neformālā gaisotnē, dalīsies pārdomās par veiksmēm, problēmām un turpmāko izaicinājumu nepieciešamajiem risinājumiem, bērniem tiks piedāvātas radošas aktivitātes Talsu novada krīžu centra darbinieku vadībā.                                                                                                                                                                              Audžuvecāku ikdiena nereti ir smaga, un attiecības ar bērniem sarežģītas. Mēģināsim projekta laikā pēc iespējas palīdzēt jums, kā arī kopīgi meklēsim risinājumus problēmām, labākus risinājumus turpmākajai sadarbībai. Jūs noteikti neesat vieni ar savām rūpēm un problēmām, kā arī priekiem un veiksmēm. Aicinām dalīties tajās ar citām audžuģimenēm, piedaloties šajā pasākumā. Lūdzam savu dalību pieteikt līdz 12.martam uz tālruņu numuriem: 63291147 (krīžu centrs) vai 27802729 (Ilona), varat atsūtīt īsziņu.