SOS bērnu ciematus 20. gadadiena Rīgas pilī!
22.05.2017

Aprit 20 gadi,kopš Latvijā tika atvērts pirmais SOS Bērnu ciemats. Tas durvis vēra  Īslīcē.Šo gadu laikā izveidots vēl viens ciemats Valmierā,vairāki SOS ģimeņu atbalsta centri un  jauniešu mājas.
Valsts prezidents RAIMONDS VĒJONIS  un Valsts prezidenta kundze IVETA VĒJONE,kura ir SOS Bērnu ciematu patronese, Rīgas pilī 2017. gada 17. maijā 20 gadu jubilejā sveica SOS Bērnu ciematu asociāciju un 26 ģimenes,kas devušas mājas bez vecāku aprūpes palikušiem bērniem.
''Ar savu darbu jūs valstij un pašvaldībām sakāt priekšā.kas jādara,rūpējoties par bērniem un sniedzot atbalstu ģimenēm. Bērnu namiem ir jāpaliek pagātnē.'',teica valsts prezidents Raimonds Vējonis.Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone savā uzrunā akcentēja SOS ģimeņu drosmi uzdrīkstēties mainīt savu dzīvi,uzņemties atbildību un rūpes par bērniem,kuri dažādu iemeslu dēļ nevar dzīvot savās bioloģiskajās ģimenēs.
Starptautiskās SOS Bērnu ciematu organizācijas viceprezidente Gita Trauenihta pasākumā sveica Latvijas SOS ciematu padomes priekšsēdētāju MĀRU BITI,kura organizāciju vada kopš tās dibināšanas.

Bāriņtiesu darbinieku asociācija sveic svētkos mūsu lielisku sadarbības partneri SOS Bērnu ciematu asociāciju un saka īpašu paldies SOS Bērnu ciematu direktorei ILZEI PALEJAI par lielisku ilggadīgu sadarbību.

Foto- kopā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un viņa kundzi Ivetu Vējoni
Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Bāriņtiesu un audžuģimeņu departamenta direktore Valentīna Gluščenko
Bāriņtiesu darbinieku asociācijas valdes priekšsēdētāja Baiba Meldere
SOS Bērnu ciematu direktore Ilze Paleja